nieuws archief

overzicht

Oriëntatiereis 2018 naar Zuid-Afrika en Zimbabwe van start

Oriëntatiereis 2018 naar Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad) en Zimbabwe (Harare en Bulawayo) Oriëntatiereis 2018 naar Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad) en Zimbabwe (Harare en Bulawayo)

Van 2 t/m 16 september 2018 vindt opnieuw de oriëntatiereis plaats, met dit jaar Zuid-Afrika (Johannesburg & Kaapstad) en Zimbabwe (Harare & Bulawayo) als bestemming. Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. De reis wordt in samenwerking met het Vlaamse Kunstenpunt, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd.

Belangstellenden konden zich aanmelden via een open call. De volgende bemiddelaars en kunstenaars zijn na voordracht van een adviescommissie geselecteerd: Anke Bangma (directeur TENT), Frédérique Bergholtz (directeur If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution), Patricia Kaersenhout (kunstenaar), Florian Weigl (curator V2_, Lab for the Unstable Media), Farren van Wyk (kunstenaar) en Annet Zondervan (directeur CBK Zuidoost, Amsterdam).

De deelnemers bezoeken diverse kunstinstellingen, curatoren en kunstenaars in verschillende steden. De reis zal van dag tot dag te volgen zijn op een speciale blog en via Instagram.

Eerdere reizen gingen naar: Cuba en de Verenigde Staten (2017), Iran en Armenië (2016), Chili en Colombia (2015), Korea en Japan (2014), Estland, Litouwen, Polen, Slowakije en Hongarije (2013); Indonesië en China (2012); Mali, Senegal en Marokko (2011); Nigeria, Turkije en Mali (2010); Brazilië, Argentinië en Peru (2009); Bangladesh, India, Verenigde Arabische Emiraten (2008); Mexico, Curaçao (2007); Senegal, Zuid-Afrika (2006); China (2005) en het Midden-Oosten (2004). Kijk hier voor meer informatie over de reisdoelen en eerdere reizen.