nieuws archief

overzicht

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent op Art Rotterdam

Elise 't Hart, Geritsel, onderzoek Instituut voor Huisgeluid, 2013-heden. Elise 't Hart, Geritsel, onderzoek Instituut voor Huisgeluid, 2013-heden.

Van 7 tot en met 10 februari 2019 zal het Mondriaan Fonds voor de zevende keer de tentoonstelling Prospects & Concepts organiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van de 67 beeldend kunstenaars die in 2017 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Het Mondriaan Fonds heeft voor deze editie Macha Roesink uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen.

‘It’s an ongoing process’ is een motto dat kunsthistoricus Macha Roesink hanteert voor haar interdisciplinaire werkzaamheden in samenwerking met kunstenaars, architecten, ontwerpers en (stads)ecologen voor kunstinstellingen als De Appel centrum voor hedendaagse kunst, de Gerrit Rietveld Academie of privéverzamelaars als Van Caldenborgh. Voor het tijdelijke Museum De Paviljoens stelde ze tussen 2001 en 2013 vele spraakmakende tentoonstellingen samen. Roesink ziet ernaar uit om samen met de jongste generatie afgestudeerde kunstenaars die in 2017 een Werkbijdrage Jong Talent kregen een nieuwe editie van Prospects & Concepts samen te stellen.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Anika Ahmed / Danni van Amstel / Yvon Ariese / Josefin Arnell / Nicola Arthen / Oliver Barstow / Dóra Benyó / Verena Blok / Rixt de Boer / Florian Braakman / Katrein Breukers / Roos Cornelius / Sarah Demoen / Mischa Doorenweerd / Joost Elschot / Frank en Michiel / Janina Frye / Martin Gabriel / Laurent-David Garnier / Nancy de Graaf / Mihai-Radu Gui / Elise ’t Hart / Hannah Dawn Henderson / Phelim Hoey / Esther Hovers / Brendan Anton Jaks / Klaas Jonkman / Kitty Kamp / Koen Kloosterhuis / Goof Kloosterman / Maaike Knibbe / Bart Kok / Katerina Konarovska / Rabi Koria / Jochem van Laarhoven / Didi Lehnhausen / Benjamin Li / Alexandra Martens Serrano / Vibeke Mascini / Mike Moonen / Santiago F Mosteyrín / Golrokh Nafisi / Samuel Otte / Jip Piet / Marie Reintjes / Aura Rendón Benger / Machteld Rullens / Esin Belit Sağ / Ananda Serné / Annemarie Slobbe / Roland Spitzer / Hristina Tasheva / Daniel van Straalen / Brenda Tempelaar / Julius Thissen / Jessica Tucker / Evita Vasiljeva / Liselot Veenendaal / Elejan van der Velde / Guus van der Velden / Katja Verheul / Prins de Vos / Charlott Weise / Clarinde Wesselink / Judith Westerveld / Liza Wolters

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam
7 t/m 10 februari 2019