nieuws archief

overzicht

Aanmeldingen Jong MonumentenTalent 2018

Molenmaker Max Beijk Molenmaker Max Beijk, winnaar MonumentenTalentprijs 2017

Wie wordt dit jaar, uit vele talenten, gekroond tot Jong MonumentenTalent 2018? Voor de vijfde keer zet het Nationale Monumentencongres op 8 november jonge erfgoedtalenten in de schijnwerpers. Organisaties kunnen hun jonge talenten tot 33 jaar voordragen, waarna na juryberaad drie kandidaten genomineerd zullen worden. Het Jong MonumentenTalent wint een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verzorgt de uitvoering van de stimuleringsprijs in opdracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ontwikkeltraject wordt aangeboden door het Mondriaan Fonds.

Kandidaten kunnen tot 12 oktober 2018 worden voorgedragen door professionals of betrokkenen uit de sector via de website van het Nationale Monumentencongres.