nieuws archief

overzicht

Samenwerking Fonds Kwadraat en Mondriaan Fonds

Sinds 2011 werkt het Mondriaan Fonds samen met Fonds Kwadraat. Als onafhankelijke stichting verstrekt Fonds Kwadraat rentevrije leningen aan kunstenaars, fotografen en ontwerpers. Door de samenwerking is er een extra mogelijkheid voor kunstenaars om hun werk te financieren.

Kunstenaars kunnen bij Fonds Kwadraat tot € 8.000 lenen voor de financiering van artistieke projecten en producties. Bijvoorbeeld voor een expositie, een werkperiode in binnen- of buitenland, een installatie, een monumentaal werk of een publicatie. Ook voor een website of de aanschaf van apparatuur en gereedschappen kan een rentevrije lening worden aangevraagd.

Dat de samenwerking tussen beide fondsen haar vruchten afwerpt blijkt uit het feit dat het aantal leningen dat mogelijk is gemaakt door het Mondriaan Fonds de afgelopen jaren gestaag is gestegen. Op www.fondskwadraat.nl staan tal van voorbeelden van kunstenaars die een rentevrije lening hebben ontvangen en waarvoor.

Een commissie toetst de leningaanvragen, maar kunstenaars die de afgelopen twaalf maanden een bijdrage van het Mondriaan Fonds hebben ontvangen kunnen zonder toetsing door de commissie van Fonds Kwadraat een rentevrije lening afsluiten. Zo kunnen kunstenaars naast de bijdrage van het Mondriaan Fonds snel over extra geld beschikken als dat nodig is.

Een lening aanvragen kan eenvoudig in zeven stappen via www.fondskwadraat.nl/lening-aanvragen. De eerstvolgende deadline voor het aanvragen van een lening is 18 november.

Vragen? Neem dan contact op met Francine Mendelaar, fmendelaar@fondskwadraat.nl / 020 6255112. Of kom naar het maandelijkse spreekuur van Fonds Kwadraat, elke eerste woensdag van de maand van 15.00 – 17.00 in Spring House, aan de Ruijterkade 128 in Amsterdam.