nieuws archief

overzicht

Hester Alberdingk Thijm lid raad van toezicht Mondriaan Fonds

Hester Alberdingk Thijm © foto Annaleen Louwes Hester Alberdingk Thijm © foto Annaleen Louwes

Hester Alberdingk Thijm wordt per 1 november benoemd als lid van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultuur erfgoed. Hester Alberdingk Thijm is directeur van de AkzoNobel Art Foundation en was daarvoor werkzaam bij Museum Boijmans Van Beuningen. Zij bekleedde verschillende advies- en bestuursfuncties in het kunstenveld, onder meer bij Stichting Niet Normaal, het Fries Museum en Het Princessehof, de Sikkens Foundation, De Ateliers en Stichting Spinoza Monument. Eerder was zij voorzitter van verschillende adviescommissies van het Mondriaan Fonds. Ook maakte zij deel uit van de jury voor de Nederlandse inzending op de Biënnale van Venetië in 2013 en 2015.

‘Hester Alberdingk Thijm is met haar rijke ervaring binnen de (inter)nationale beeldende kunstwereld en haar kennis van zowel de makers- als de instellingenkant, een aanwinst voor het Mondriaan Fonds’, aldus Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds.

Het Mondriaan Fonds kent een raad van toezicht-model met een bestuur en een raad van toezicht. Samen vertegenwoordigen zij een rijke kennis van de samenleving; van het (internationale) veld van beeldende kunst en van cultureel erfgoed; van cultureel ondernemen; van financiën; van juridische zaken en van corporate governance. De raad van toezicht bestaat uit zes leden en wordt naast Alberdingk Thijm gevormd door: Annelies van der Pauw (voorzitter en partner bij advocatenkantoor Allen & Overy, Amsterdam); Annerie Vreugdenhil (penningmeester en Chief Innovation Officer, ING Wholesale Banking); Gijs Frieling (beeldend kunstenaar), Noraly Beyer (auteur, acteur en oud-presentator van het NOS Journaal) en Rudi Ekkart (oud-directeur Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Den Haag).

De bevoegdheden, taken, werkwijze en samenstelling van de raad van toezicht staan beschreven in een reglement dat te vinden is op de website van het fonds.