nieuws archief

overzicht

Tips van Guy Vording voor het aanvragen van een Werkbijdrage Jong Talent

Guy Vording. Foto door Sanna Gertenbach (Patty Morgan) Guy Vording. Foto door Sanna Gertenbach (Patty Morgan)

Afgelopen vrijdag organiseerde het Mondriaan Fonds in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie het derde Get a Grant Event van dit jaar op HKU – Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Kunstenaar Guy Vording vertelde hier over zijn ervaringen met het indienen van een aanvraag bij het Mondriaan Fonds en het ontvangen van een bijdrage. Hij kreeg een Werkbijdrage Jong Talent toegekend en nam in 2017 deel aan de tentoonstelling Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent tijdens Art Rotterdam. Hier werd hij benaderd door galerie dudokdegroot, waar hij nu nog steeds mee samenwerkt.

Tijdens het Get a Grant Event gaf hij ook tips aan potentiele aanvragers voor het indienen van een aanvraag. Vier tips die hij gaf:

  • Houd je aanvraag persoonlijk en probeer niet geforceerd ‘interessant’ over te komen. Houd het bescheiden en dicht bij je eigen thema’s, fascinaties en interesses.
  • Stel heldere plannen op voor wat je met de bijdrage zou willen doen. Maak de plannen niet te abstract, maar ook niet te gedetailleerd. Het zou moeten dienen als een raamwerk voor jezelf of een houvast, zodat je na het ontvangen van de bijdrage niet je weg verliest. Maar het moet je niet te veel beperken.
  • Maak een verbinding tussen het werk dat je de afgelopen tijd hebt gemaakt en het werk dat je wilt gaan maken.
  • Vraag een account aan voor het online systeem van het Mondriaan Fonds, zodra je hebt besloten een aanvraag te willen doen. Het fonds hanteert een specifiek format voor aanvragen, met vragen en mogelijkheden voor uploads. Als je begint met schrijven aan je aanvraag voordat je een account hebt, loop je het risico dat je daarna van alles moet herschrijven en aanpassen.

Lees hier ook het interview dat Guy Vording onlangs gaf met BNNVARA Magazine.

De Werkbijdrage Jong Talent is bedoeld voor beloftevolle beeldend kunstenaars tot uiterlijk vier jaar na hun opleiding en kan worden aangevraagd na een jaar artistieke praktijk. De bijdrage kan gebruikt worden voor alles wat verband houdt met de ontwikkeling van nieuw werk en bedraagt 19.000 euro voor een periode van twaalf maanden.

Ook een Werkbijdrage Jong Talent aanvragen? Kijk hier voor meer informatie.