nieuws archief

overzicht

Prix de Rome Beeldende Kunst naar Stedelijk Museum Amsterdam

Het Mondriaan Fonds is verheugd te kunnen melden dat voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2019 zal worden samengewerkt met het Stedelijk Museum Amsterdam. In het najaar van 2019 zal in het Stedelijk Museum Amsterdam de tentoonstelling met nieuw werk van de genomineerde kunstenaars worden getoond.
De nieuwe ronde van de Prix de Rome gaat begin 2019 van start met de bekendmaking van de voorwaarden en deadline voor aanmelding. Dan zullen ook de juryleden en de scouts bekend worden gemaakt.

De Prix de Rome is de oudste en meest genereuze prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar en architecten onder de 35 jaar. Het doel van de prijs is om talentvolle kunstenaars te stimuleren zich verder te ontwikkelen en hun zichtbaarheid te vergroten. Het Mondriaan Fonds organiseert de prijs sinds 2012 en werkt voor de komende editie samen met het Stedelijk Museum Amsterdam.

prixderome.nl