nieuws archief

overzicht

Nieuwe adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed

Jan Rothuizen Tekening door Jan Rothuizen

Het Mondriaan Fonds werkt bij de beoordeling van aanvragen samen met tal van onafhankelijke en deskundige adviseurs. Dit zijn kunstenaars, tentoonstellingsmakers, critici, kunsthistorici, museummedewerkers en andere deskundigen, die de ontwikkelingen in het domein van beeldende kunst en cultureel erfgoed naar waarde kunnen schatten. Op basis van een voordracht van de selectiecommissie heeft het Mondriaan Fonds achttien nieuwe adviseurs beeldende kunst en erfgoed benoemd. Zij versterken per 1 januari 2019 de poule van adviseurs die de aanvragen bij het Mondriaan Fonds beoordelen. De werving vond plaats via een open oproep.

De selectiecommissie droeg uit 200 sollicitaties de volgende nieuwe adviseurs voor: Femke Haijtema, Guus Sluiter, Ilias Zian, Lizzy van Leeuwen, Annemarie van Eekeren, Stijn van Genuchten, Marc Wingens, Roomyla Choenni, Milos Trakilovic, Emiel van der Pol, Judith Spijksma, Luuk Nouwen, Barbara Visser, Andrea Stultiens, Sands Murray-Wassink, Florian Weigl, Thomas Bakker en Youri Appelo.

Bij haar keuze heeft de selectiecommissie in de eerste plaats gelet op expertise. Daarnaast was er aandacht voor kandidaten met een cultureel diverse achtergrond én voor adviseurs uit de regio. De leden worden in principe benoemd voor een periode van twee jaar, de termijn kan eenmaal worden verlengd. Van veertien adviseurs zal de benoemingstermijn per 1 januari verstrijken.

De volledige lijst met adviseurs staat hier vermeld, inclusief biografieën.