nieuws archief

overzicht

Nieuwe aanvraagronde voor de Verbeelding

History's Future. Regie en scenario: Fiona Tan. Producent: Family Affair Films B.V. History's Future. Regie en scenario: Fiona Tan. Producent: Family Affair Films B.V.

Er is een nieuwe aanvraagronde voor de Verbeelding van start. De Verbeelding biedt beeldend kunstenaars samen met filmproducenten de mogelijkheid een artistieke film van speelfilmlengte te realiseren. Doel is het stimuleren van films die hun oorsprong vinden in de beeldende kracht van het medium, films die de grenzen tussen beeldende kunst en film verkennen en die de potentie hebben om op internationale filmfestivals geselecteerd te worden. De Verbeelding is een tweejaarlijks samenwerkingsproject van het Mondriaan Fonds en het Filmfonds.

In deze aanvraagronde kunnen eerst aanvragen voor een ontwikkelingsbijdrage gedaan worden, de deadline hiervoor is 17 september 2019 voor 17:00 uur. De ontwikkelingsbijdrage bedraagt maximaal 10.000 euro per project. Voor deze ronde worden vier projecten geselecteerd die een ontwikkelingsbijdrage ontvangen. Uit deze vier projecten worden vervolgens twee projecten geselecteerd die een aanvullende bijdrage ontvangen voor de realiseringskosten. De totale bijdrage voor ontwikkeling en realisering bedraagt maximaal 450.000 euro per film.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een productiemaatschappij voor een film waarbij de regie in handen is van een professioneel beeldend kunstenaar. Lees hier meer informatie over het indienen van aanvragen voor de Verbeelding.

Eerder zijn uit de Verbeelding voortgekomen (en deels in productie):
The Last Ride Of The Wolves van Alberto De Michele (producent: Halal), Nummer achttien van Guido van der Werve (producent: Smarthouse Films), Kala-a-za van Janis Rafa (producent: SNG Film), Dreamlife van Melvin Moti (producent: KeyFilm), Possessed van Daniel van der Velden, Vinca Kruk en Rob Schröder (producent: Dutch Mountain Film), Citizens of Nature van Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan (producent: VRIZA, Ideal Film en seriousFilm), History’s Future van Fiona Tan (producent: Family Affair Films B.V.), Passing the Information van Gerald van der Kaap (producent: Stichting Interakt), Werk van Erik van Lieshout (producent: Popov Film V.O.F.), Winterstilte van Sonja Wyss (producent SNG Film), De Stillen van Ricky Rijneke (producent: Rotterdam Films), Winterland van Dick Tuinder (producent: Column Film), C’est déja l’été van Martijn Maria Smits (producent: De Productie).