nieuws archief

overzicht

Deelnemers internationaal netwerken Istanbul Biënnale bekend

Het Mondriaan Fonds ontving maar liefst 55 aanmeldingen van kunstenaars voor de pilot internationaal netwerken tijdens de openingsweek van de Istanbul Biënnale. Dit aantal overtrof onze verwachtingen. Alle aanmeldingen met motivaties zijn voorgelegd aan een adviescommissie. Door de grote belangstelling heeft de commissie streng moeten oordelen. Was er aanvankelijk plaats voor tien kunstenaars, uiteindelijk heeft het fonds vijf extra kaarten toegewezen gekregen. Hierdoor konden in totaal vijftien kunstenaars geselecteerd worden voor deelname. Bij de selectie is gelet op een goede mix van jong en bewezen talent.

Dit zijn: Wapke Feenstra, Maria Roosen, Giovanni Giaretta, Suat Ogut, Marie Ilse Bourlanges, David Jablonowski, Susan Kooi, Robin Waart, David Haines, Baha Gorkem Yalim, Deniz Eroglu, Marjan Teeuwen, Ahmet Polat, Germaine Kruip en Bea McMahon.

Zij ontvangen een reisvoucher, een toegangskaart voor de preview en opening van de Biënnale en zullen deelnemen aan een netwerkbijeenkomst die door het Mondriaan Fonds wordt georganiseerd. Met deze pilot wil het fonds de internationale positie van kunstenaars uit Nederland op belangrijke internationale evenementen stimuleren. De Biënnale in Istanbul vindt plaats van 14 september t/m 10 november 2019. De openingsweek is van 12 tot en met 14 september.

Zie hier voor meer informatie over de biënnale.