nieuws archief

overzicht

Nieuwe aanvraagronde gastatelier Van Doesburghuis

Van Doesburghuis. Foto: Jean-Michel Bale Van Doesburghuis. Foto: Jean-Michel Bale

Het Mondriaan Fonds en het Fonds Podiumkunsten bieden in 2020 een bijzondere residency aan in het Van Doesburghuis in Parijs. Met deze oproep worden twee werkperioden van vier maanden aangeboden in de atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor hemzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp. De fondsen roepen makers en bemiddelaars in de disciplines beeldende kunst en podiumkunsten op om uiterlijk maandag 21 oktober 2019 een aanvraag in te dienen.

Het doel van de residency is het stimuleren van de artistieke ontwikkeling en verdere verdieping van de praktijk van makers en bemiddelaars. Hierdoor kunnen aanvragers nieuwe internationale contacten en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. Binnen de stimulerende omgeving van het Van Doesburghuis bieden de fondsen de mogelijkheid aan om onderzoek te doen, ideeën uit te werken of nieuw werk te maken. Daarbij is het mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten van het Atelier Néerlandais, een (net)werkplaats voor Nederlandse makers, en een locatie om Franse gesprekspartners te ontmoeten en te ontvangen.

De verblijfsperioden die worden aangeboden zijn:

  • 2 mei tot en met 29 augustus 2020
  • 2 september tot en met 29 december 2020

Klik hier voor meer informatie over het gastatelier Van Doesburghuis Parijs.
Voor meer informatie over het Van Doesburghuis en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Douke IJsselstein via d.ijsselstein@mondriaanfonds.nl of 020 5231660.