nieuws archief

overzicht

Bezoekersprogramma naar Duitse presentatie-instellingen

Curators from Germany Curators from Germany

De Nederlandse ambassade in Duitsland organiseert in samenwerking met het Mondriaan Fonds van 9 tot en met 13 september een werkbezoek aan Duitsland waaraan zes vertegenwoordigers van Nederlandse presentatie-instellingen deelnemen. De reis vindt plaats als vervolg op een bezoek van Duitse curatoren aan diverse Nederlandse instellingen, dat begin juni in het kader van het bezoekersprogramma plaatsvond.

Tijdens de reis worden instellingen in Düsseldorf, Essen, Dortmund en Berlijn bezocht. Een aantal van deze instellingen zijn: KAI10 | Arthena Foundation, Zero Foundation, Neuer Essener Kunstverein, Kunstverein Dortmund en KW Institute for Contemporary Art. Doel van de reis is netwerkverbreding en samenwerking tussen Duitse en Nederlandse presentatie-instellingen.

De deelnemers zijn: Roel Arkesteijn (curator De Domijnen), Valentijn Byvanck (directeur Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur), Docus van der Made (curator of academic and public programs Witte de With Center for Contemporary Art), Daphne Rieken (programmeur en redacteur Extrapool), David Smeulders (curator of education and communication De Appel) en Lua Vollaard (curator Stroom).

Lees ook het interview met Clare Molloy (curatorial fellow Gropius Bau in Berlijn), een van de deelnemers aan het bezoekersprogramma afgelopen juni: ‘Iedereen zoekt toekomstscenario’s, dat maakt het spiegelen over de grens extra zinnig.’