nieuws archief

overzicht

Wijzigingen regiomakelaars Mondriaan Fonds

Guus van Engelshoven Guus van Engelshoven

Vanaf 1 september is het team van regiomakelaars uitgebreid met Guus van Engelshoven. Hij zal zich voornamelijk richten op voor het Mondriaan Fonds relevante ontwikkelingen en potentiële aanvragers in de provincie Limburg. Rebecca Nelemans blijft regiomakelaar voor Zeeland en Noord-Brabant. Beiden zullen ca. 1 dag in de week voor het Mondriaan Fonds werkzaam zijn als regiomakelaar.

Naast deze nieuwe taak is Guus van Engelshoven (1988) projectleider bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ook werkt hij als freelance schrijver en redacteur met kunstenaars, culturele instellingen, verzamelaars en overheden. In het verleden was hij onder andere werkzaam bij De Appel, Marres, iArts en de adviescommissie beeldende kunst en vormgeving van de Gemeente Maastricht. Hij schrijft regelmatig over hedendaagse kunst voor Metropolis M en is de bestuursvoorzitter van opera- en muziektheaterplatform Het Geluid.

Daarnaast is er een wijziging binnen de regio Oost/Midden. Marlies Leupen, die samen met Erna aan de Stegge regiomakelaar Oost/Midden was, is met het makelaarschap gestopt om zich te focussen op haar werk als strateeg, trainer en gespreksleider. Erna aan de Stegge neemt het makelaarschap voor Oost/Midden de komende tijd alleen op zich.

De regiomakelaars van het Mondriaan Fonds hebben een onderzoekende en stimulerende rol bij het bereiken van potentiële aanvragers, opdrachtgevers en adviseurs. Een andere taak is het signaleren van nieuwe initiatieven, doelgroepen en actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed. Lees hier meer over de regiomakelaars.