nieuws archief

overzicht

Finalisten Museumtalentprijs 2019 bekend

Finalisten Museumtalent 2019 Finalisten Museumtalent 2019

De drie finalisten van de museumtalentprijs zijn: Anouk Heesbeen, publiekscoördinator bij Museum de Lakenhal in Leiden, Boukje Schaap, projectleider bij Museum Catharijneconvent in Utrecht en Richard Kofi, tentoonstellingsmaker bij het Nationaal Museum voor Wereldculturen in Berg en Dal, Amsterdam en Leiden. Naast tentoonstellingsmaker is Richard ook kunstenaar.

Tijdens het Museumcongres op 3 oktober in Kerkrade zullen deze jonge professionals zich presenteren. ’s Avonds wordt bekend gemaakt wie van hen zich Museumtalent 2019 mag noemen. De drie finalisten mogen dan nadenken hoe ze hun prijs gaan invullen.

De finalisten zijn geselecteerd uit 28 inzendingen. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Susan Lammers, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, heeft zich eind augustus gebogen over de inzendingen.

Prijzen
Het Mondriaan Fonds financiert de erfgoedtalentprijzen in het kader van talentontwikkeling. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de talentprijzen namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De winnaar ontvangt voor een persoonlijk ontwikkeltraject 7.000 euro en de twee overige finalisten 3.000 euro.

Bekijk hieronder de teaser waarin de drie finalisten zich voorstellen. Tijdens het museumcongres wordt een uitgebreidere versie getoond.