nieuws archief

overzicht

Open Oproep Eigentijds gebruik van ambachten

Ambachtsfestival Fries Museum. Foto: Ruben van Vliet Ambachtsfestival Fries Museum. Foto: Ruben van Vliet

Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie hebben een Open Oproep ontwikkeld voor beeldend kunstenaars en ontwerpers om een samenwerking aan te gaan met één of meerdere ambachtslieden en zo eigentijds gebruik van ambachten te stimuleren.

De Open Oproep nodigt kunstenaars en ontwerpers uit met een projectvoorstel te komen dat een gelijkwaardige samenwerking met ambachtslieden versterkt en dat ertoe kan leiden dat het ambacht een duurzame toekomst tegemoet kan gaan. Het gaat om verkenningen, nieuwe gebruiken en/of toepassingen van traditionele en hedendaagse ambachten. Het plan kan diverse vormen hebben, zoals experiment in materiaal en techniek, ontwerpend/artistiek onderzoek of een bijzondere samenwerking binnen een werkplaats-setting of een lab.

Beeldend kunstenaars kunnen een voorstel indienen bij het Mondriaan Fonds, ontwerpers bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Naast deze Open Oproep heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidieregeling waarin het ontwikkelen en doorgeven van immaterieel erfgoed centraal staat.

De deadline van de eerste aanvraagronde is 18 november 2019, voor 17.00 uur.

Lees hier meer over de Open Oproep Eigentijds gebruik van ambachten.