nieuws archief

overzicht

Drie finalisten Monumententalent 2019 bekend

De finalisten van de Monumententalentprijs 2019: Daniël van Zee (links), Christian Pfeiffer (rechtsboven), Joanne te Winkel (rechtsonder).

De drie finalisten van het Monumententalent 2019 zijn bekend: Christian Pfeiffer, beleidsmedewerker Erfgoedvereniging Bond Heemschut in Amsterdam, vrijwillig molenaar, jeneverstoker en raadslid gemeente Weesp, Joanne te Winkel, programmaleider ‘Een nieuwe tijd’ (wederopbouw Achterhoek) bij Gelders Genootschap in Arnhem en Daniël van Zee, restauratiemedewerker en projectuitvoerder, verantwoordelijk  voor de planning en de projectuitvoering bij Bouwburo Vitruvius in Asperen.

De jonge professionals zullen zich tijdens het Nationaal Monumentencongres op 7 november in Deventer presenteren. Daarna maakt juryvoorzitter Susan Lammers, algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, bekend wie het Monumententalent van 2019 is.

Prijzen voor talentontwikkeling
Het Mondriaan Fonds financiert de erfgoedtalentprijzen in het kader van talentontwikkeling. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed organiseert de talentprijzen namens de Minister van OCW. De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van €7.000. De overige finalisten krijgen de kans om per persoon €3.000 te besteden aan een buitenlandse congresreis of aan een ander vakgerelateerde activiteit.

Bekijk hieronder de teaser waarin de drie finalisten zich voorstellen.