nieuws archief

overzicht

Start oriëntatiereis Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan

Umm Al Quwain, abandonded airplane site, Sharjah Biennial Umm Al Quwain, abandonded airplane site, Sharjah Biennial

Het Mondriaan Fonds organiseert jaarlijks een oriëntatiereis voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars op het gebied van beeldende kunst naar buitenlandse regio’s die in opkomst zijn en interessante ontdekkingskansen bieden.

Van 21 oktober tot en met 2 november 2019 is het reisdoel de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai, Abu Dhabi en Sharjah) en Pakistan (Karachi en Lahore). Het programma bestaat uit bezoeken aan musea, presentatie-instellingen, galeries, artist-in-residence plekken, kunstenaars, verzamelaars en lokale sleutelfiguren in de verschillende steden.

De reis wordt in samenwerking met Frame Contemporary Art Finland, de Danish Arts Agency en de Zwitserse Pro Helvetia georganiseerd, alsook in nauw contact met de Nederlandse ambassades in de Verenigde Arabische Emiraten en Pakistan. In totaal zullen vijftien personen deelnemen aan de reis, waaronder zes deelnemers uit Nederland die door het Mondriaan Fonds zijn geselecteerd: twee kunstenaars en vier bemiddelaars. Dit zijn Katayoun Arian, Pauline Burmann, Johan Gustavsson, Kianoosh Motallebi, Bart Rutten, Marilyn Sonneveld.

Volg de reis via de vernieuwde (Engelstalige) blog, die vanaf 22 oktober van dag tot dag wordt bijgehouden door de deelnemers.