nieuws

overzicht

Informatiebijeenkomst 75 jaar vrijheid op 26 november

In 2019 en 2020 vieren we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft 15 miljoen euro beschikbaar gesteld. Deze middelen zijn bedoeld voor investeringen in de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog zodat de komende jaren iedereen, met name jongeren en mensen uit nieuwe doelgroepen kennis kunnen nemen van het verhaal van WOII.

Bij het Mondriaan Fonds kan een bijdrage worden aangevraagd via zes open oproepen. Het geld is bedoeld voor instellingen, onderzoekers en grassroots om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend houden.

Vanwege grote belangstelling organiseert het Mondriaan Fonds op 26 november een tweede informatiebijeenkomst over de nieuwe regeling 75 jaar vrijheid op dinsdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur. Onze medewerkers zullen de zes open oproepen toelichten en is er volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Mocht 26 november niet uitkomen, kunt u er ook voor kiezen om langs te komen bij ons maandelijkse inloopspreekuur op de eerste maandag van de maand, van 14 tot 16 uur. Of u kunt rechtstreeks contact opnemen met de projectmedewerkers Talitha van Ooyen of Laura van Rij voor het maken van een afspraak.

Datum: 26 november van 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Brouwersgracht 276 in Amsterdam
Aanmelden kan t/m 17 november via deze link.

Lees hier de zes open oproepen van de regeling.