nieuws archief

overzicht

Regiomakelaars in 2020

Het Mondriaan Fonds zal ook in 2020 de samenwerking met de regiomakelaars voortzetten. Guus van Engelshoven (Limburg), Andrea Möller (Friesland, Groningen, Drenthe), Rebecca Nelemans (Noord-Brabant, Zeeland) en Erna aan de Stegge (Gelderland, Overijssel, Flevoland) blijven ook volgend jaar aanspreekpunt voor potentiële aanvragers en nieuwe relaties van het Mondriaan Fonds.

De regiomakelaars van het Mondriaan Fonds hebben een onderzoekende en stimulerende rol bij het bereiken van potentiële aanvragers, opdrachtgevers en adviseurs. Een andere taak is het signaleren van nieuwe initiatieven, doelgroepen en actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed.

De functie van regiomakelaars is in 2017 door het Mondriaan Fonds gecreëerd. Sinds die tijd is gebleken dat deze voorziet in een grote behoefte. Zij blijken enerzijds een drempelverlagende werking te hebben voor potentiële aanvragers op het gebied van beeldende kunst en erfgoed, anderzijds kunnen zij lokale beleidsmakers, sleutelfiguren en potentiële opdrachtgevers wijzen op de mogelijkheden die het Mondriaan Fonds biedt. Feedback van de regiomakelaars wordt gebruikt voor de ontwikkeling van het beleid van het Mondriaan Fonds.