nieuws archief

overzicht

Open oproep voor verkenningsreis naar Marokko (uitgesteld)

Sacré Printemps, Hafiz Dhaou et Aïcha M’barek, Festival « On Marche » Place Jemmaa El Fna Marrakech 2018 © J. Van Belle Sacré Printemps, Hafiz Dhaou et Aïcha M’barek, Festival « On Marche » Place Jemmaa El Fna Marrakech 2018 © J. Van Belle

Beeldend kunstenaars en bemiddelaars kunnen tot en met 10 februari een aanvraag indienen om deel te nemen aan een interdisciplinaire verkenningsreis naar Marokko, die plaats zal vinden van 24 t/m 28 maart 2020.

DutchCulture (initiatiefnemer), de Gemeente Amsterdam, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Fonds Podiumkunsten, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Mondriaan Fonds organiseren deze verkenningsreis om de culturele uitwisseling tussen Marokko en Nederland te stimuleren. De reis staat in het teken van kennismaken met het hedendaagse culturele veld van Marokko, bestendiging van bestaande culturele netwerken en de bevordering van nieuwe duurzame relaties en samenwerkingen tussen de Nederlandse en Marokkaanse kunst- en cultuursector.

Tijdens de reis worden Tanger, Rabat, Casablanca en Marrakech bezocht. Het programma bestaat onder andere uit bezoeken aan musea, ateliers, werkplaatsen, theaters, festivals en podia voor beeldende kunst, design, muziek en dans. Het programma bevat collectieve onderdelen, maar zal ook voor een deel worden toegespitst op de verschillende disciplines. Voor de beeldende kunst zullen onder meer Think Tanger, Le 18, Le Cube, Compoir des Mines, Al Maqam, Dar el Bacha, Atelier Éric van Hove en Musée d’Art Contemporain Africain Al Maaden (MACAAL) bezocht worden. Diverse ontmoetingen met makers uit Marokko en een lunch met een netwerkbijeenkomst bij de ambassade in Rabat maken ook deel uit van de reis.

De reis wordt georganiseerd rond het podiumkunstenfestival On Marche in Marrakech, zie hier voor meer informatie. Naast het collectieve programma in de betreffende steden is er ook ruimte voor deelnemers om – op basis van eigen inzicht en inzet – individuele afspraken te maken.

Lees hier meer over de oproep voor de verkenningsreis naar Marokko.