nieuws archief

overzicht

Nieuwe mogelijkheden voor kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland

Archief ZERO Foundation Archief ZERO Foundation

Het Mondriaan Fonds heeft twee nieuwe mogelijkheden voor kunstenaars en of bemiddelaars in het buitenland: een residency bij de ZERO Foundation in Düsseldorf en via Voucher Internationaal de kans om in te gaan op een uitnodiging van een internationaal hedendaags platform.

Residency bij ZERO Foundation in Düsseldorf
In samenwerking met ZERO Foundation in Düsseldorf biedt het Mondriaan Fonds een residency van zes maanden aan, gericht op bemiddelaars onder de 35 jaar. De ZERO Foundation is een academisch onderzoekscentrum met connecties over de hele wereld. Het neemt het erfgoed van ZERO als vertrekpunt en wil de dialoog tussen kunst, wetenschap en de maatschappij stimuleren. Onderzoekers en onafhankelijke curatoren kunnen een werkplan indienen voor onderzoek dat zich op vergelijkbare wijze als ZERO engageert met hedendaagse beeldende kunst. De werkperiode loopt van 1 augustus 2020 tot en met 31 januari 2021. Deadline aanvragen is verlengd tot 24 februari 2020. Lees hier meer.

Oriëntatiereis 2019 Pakistan

Voucher Internationaal
Via de Voucher Internationaal kunnen kunstenaars en bemiddelaars in gaan op een uitnodiging van een internationaal hedendaags kunstplatform, festival, culturele instelling of organisatie in het buitenland. De bijdrage is bedoeld voor bijvoorbeeld het geven van een lezing, workshop, performance of voor het bijwonen voor een belangrijk symposium in het buitenland. Met de Voucher Internationaal kan snel ingesprongen worden op ontstane kansen. Aanvragers krijgen binnen 5 weken uitsluitsel. De bijdrage is alleen bedoeld voor reis- en verblijfkosten tot een maximaal bedrag van 2.500 euro. Het betreft een tijdelijke regeling, tot 15 november 2020. Lees hier meer.