nieuws archief

overzicht

Inloopspreekuur Open Oproep Kunstenaars met een vluchtelingverleden

Foto: Ernst van Deursen Foto: Ernst van Deursen

Het Mondriaan Fonds organiseert op vrijdag 14 februari van 11:00 tot 12:30 een inloopspreekuur voor kunstenaars die geïnteresseerd zijn in de Open Oproep Kunstenaars met een vluchtelingverleden. Medewerkers van het fonds zullen de open oproep toelichten tijdens een presentatie en er is aansluitend gelegenheid om vragen te stellen.

Deze Open Oproep is voor beeldend kunstenaars die als vluchteling in Nederland zijn gekomen. Zij kunnen een bijdrage aanvragen voor het ontwikkelen en presenteren van nieuw werk. Deze kan bijvoorbeeld worden besteed aan aan het doen van onderzoek, atelierhuur, het aanschaffen van materialen en apparatuur, deelname aan een residency, het inhuren van expertise of assistentie en het voorbereiden van tentoonstellingen of presentaties.

Kunstenaars die een toekenning ontvangen, krijgen een werkbijdrage van 19.000 euro en een mentor voor een periode van twaalf maanden. Dit traject wordt aangeboden in samenwerking met Cultuur+Ondernemen. De mentor is een ervaren beeldend kunstenaar of bemiddelaar die de kunstenaar zal begeleiden bij de ontwikkeling van nieuw werk en het maken van een verbinding met de beeldende kunstpraktijk in Nederland. Doel van de bijdrage is om beeldend kunstenaars met een vluchtelingverleden de mogelijkheid te bieden een kunstenaarspraktijk in Nederland op te bouwen.

De deadline voor het indienen van aanvragen voor deze open oproep is 2 maart, voor 17:00 uur.

Datum inloopspreekuur: 14 februari van 11:00 tot 12:30 uur
Programma: presentatie rond 11:00 uur, met aansluitend gelegenheid voor vragen
Locatie:
 Mondriaan Fonds, Brouwersgracht 276, Amsterdam
RSVP: via deze link