nieuws archief

overzicht

Open Oproep werkperiode bij Academie Minerva (voorlopig uitgesteld)

Binnenplein Academie Minerva Binnenplein Academie Minerva

I.v.m. het coronavirus is de deadline geannuleerd tot nader order.

Beeldend kunstenaars met affiniteit voor tuinen en hovenieren kunnen tot 23 maart 2020 een aanvraag indienen voor een werkperiode bij Academie Minerva in Groningen. Kunstenaars met een concreet voorstel en/of een globale onderzoeksvraag kunnen een voorstel indienen.

De Open Oproep On Campus Academie Minerva richt zich op een groene en permanente invulling van het binnenplein van de academie, een kenmerkend gebouw uit 1984 van architect Piet Blom (1934-1999). Het gebouw is opgezet in ‘Kasbah-stijl’: een labyrint van gebouwtjes met eigen gevels en dakjes. Als in een historisch stadje komen de looproutes tezamen op het centrale binnenplein. Het voorstel moet aansluiten bij de geest van de academie waar artistiek onderzoek, duurzaamheid, ecologie, landschap en gemeenschapszin belangrijke thema’s zijn. Van de geselecteerde kunstenaar wordt verwacht dat deze actief kennis wil maken en samenwerkt met de studenten, docenten en de faciliteiten van Academie Minerva en relevante lopende projecten en opgedane ervaringen op de academie in de ontwikkeling van het project betrekt.

De werkperiode loopt van 1 mei t/m 30 november 2020. Deadline aanvragen: maandag 23 maart 2020, voor 17.00 uur.  I.v.m. het coronavirus is de deadline geannuleerd tot nader order.

Voor meer informatie over de Open Oproep On Campus Academie Minerva klik hier.