nieuws archief

overzicht

Nieuwe aanvraagronde buitenlandateliers kunstenaars en bemiddelaars (uitgesteld)

residency Think Tanger residency Think Tanger

De deadlines voor de Bijdrage Gastateliers voor binnen- en buitenland worden voorlopig uitgesteld i.v.m. het coronavirus. Zodra ze weer aangeboden kunnen worden komen ze terug in beeld.

Kunstenaars en bemiddelaars (curatoren en critici) kunnen tot en met 20 april 2020 een aanvraag indienen voor een werkperiode in 2020-21 bij buitenlandateliers in Berlijn, Brussel, Kolkata, Moengo, New York, Rio de Janeiro, Tokio, Tanger, Warschau en Willemstad.

De elf ateliers die in deze ronde worden aangeboden zijn:

Ook kunnen bemiddelaars nog tot en met 24 februari 2020 aanvragen voor een werkperiode bij de ZERO Foundation in Düsseldorf.

Residency Think Tanger in Marokko is een samenwerking met Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en wordt in deze ronde voor het eerst aangeboden. Beeldend kunstenaars kunnen bij het Mondriaan Fonds aanvragen; ontwerpers en makers kunnen een voorstel indienen bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen.

Kijk hier voor meer informatie over de Bijdrage Gastateliers van het Mondriaan Fonds.