nieuws archief

overzicht

Hollandse Meesters on Tour in het Fries Museum

Mounira Al Solh Mounira Al Solh

Op 7 maart 2020 gaan drie nieuwe films van de inmiddels uit 160 delen bestaande serie ‘Hollandse Meesters in de 21e eeuw’ in première in het Fries Museum en Slieker Film. De portretten zijn van Mounira Al Solh door Hesdy Lonswijk, Femmy Otten door Xander de Boer en Lily van der Stokker door Aiman Hassani.

Het is daarmee de aftrap van de allereerste ‘Hollandse Meesters on Tour’, een feestelijk programma van 14 tot 19 uur met live muziek, performances van kunstenaars en gesprekken met regisseurs en kunstenaars. De drie premières zijn gratis bij te wonen op vertoon van een entreekaartje voor het museum. In twee andere filmzalen van Slieker Film worden 30 portretten die in de afgelopen negen jaar werden gefilmd doorlopend vertoond. Reserveren is niet mogelijk.

Het Mondriaan Fonds ondersteunt de serie vanaf aanvang. Meer weten over het programma? Kijk op de website van het Fries Museum.