nieuws archief

overzicht

Get a Grant Event Groningen: 23 april (uitgesteld)

Get a Grant 2020 Get a Grant 2020

I.v.m. het coronavirus is het Get a Grant Event in Groningen op 23 april uitgesteld tot nader order. Dit geldt voor de gehele reeks van vier bijeenkomsten in het land. Zodra de nieuwe data bekend zijn, vermelden we dat op de website. 

 

Wanneer kan je een bijdrage aanvragen, hoe gaat dit in z’n werk en waar moet je op letten? Het Mondriaan Fonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over bijdragemogelijkheden voor beginnende kunstenaars en ontwerpers. Kom op donderdag 23 april van 11.00 – 13.30 uur langs bij het Get a Grant Event op de Academie Minerva in Groningen.

Het Get a Grant Event geeft een overzicht van wat het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie te bieden hebben voor startende creatieve professionals. Medewerkers van beide fondsen vertellen over de subsidiemogelijkheden en waar je als aanvrager op moet letten. Beeldend kunstenaar Maaike Knibbe en illustrator Kalle Wolters van Studio Knetterijs vertellen over hun ervaringen bij het indienen van een aanvraag en beantwoorden vragen uit het publiek. Aansluitend kun je specifieke vragen stellen aan de fondsmedewerkers.

Naast fondsmedewerkers zal ook Bonnie Dumanaw aanwezig zijn, het aanspreekpunt namens de zes Rijkscultuurfondsen. Vragen die niet binnen één van de bijdragen van het Mondriaan Fonds of Stimuleringsfonds Creatieve Industrie vallen, passen mogelijk wel bij subsidiemogelijkheden van een van de andere cultuurfondsen.

Sinds 2015 organiseren het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Mondriaan Fonds gezamenlijke Get a Grant Events; bijeenkomsten om (net) startende kunstenaars en ontwerpers, studenten en alumni te informeren over de subsidiemogelijkheden van beide fondsen.
Deze bijeenkomst is de eerste in de reeks van vier Get a Grant voorlichtingsbijeenkomsten van dit jaar. Later in het jaar zullen events worden georganiseerd in Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Data en locaties worden later bekend gemaakt.

Datum: donderdag 23 april
Tijdstip: 11.00 – 13.30 uur (10.30 uur inloop)
Locatie: Academie Minerva, Praediniussingel 59 in Groningen

Toegang: gratis
Voertaal: Engels

Aanmelden: s.v.p. via deze link
Sprekers: kunstenaar Maaike Knibbe en illustrator Kalle Wolters van Studio Knetterijs, fondsmedewerkers
Moderator: Lieselot van Damme (Adviseur Cultuur Provincie Friesland)