nieuws

overzicht

Projectinvestering Kunstenaar en Bemiddelaar – ook in tijden van Corona

De Projectinvestering Kunstenaar en de Projectinvestering Bemiddelaar zijn aangepast. Deze investeringen zijn nu tijdelijk ook bestemd voor kunstenaars en bemiddelaars van wie projecten, opdrachten, tentoonstellingen en/of verkopen door de coronacrisis zijn weggevallen of uitgesteld. Met een tijdelijke extra ondersteuning kan door hen een bijdrage aangevraagd worden voor een werkperiode van maximaal zes maanden om te reflecteren op nieuwe projecten.

Voor deze tijdelijke regeling is 1,6 miljoen euro vrijgemaakt. Het standaardbedrag voor een aanvraag is 2.200 euro per maand. De duur van de periode waarvoor wordt aangevraagd moet aannemelijk gemaakt worden in een toelichting met betrekking tot de geleden schade ten gevolge van de coronacrisis.

Zie hier de Projectinvestering Kunstenaar en de Projectinvestering Bemiddelaar.

Een extra verruiming is er voor kunstenaars die momenteel een Werkbijdrage Bewezen Talent ontvangen. Ook zij kunnen nu tijdelijk een projectinvestering aanvragen voor projecten die zijn weggevallen of uitgesteld.