nieuws archief

overzicht

Ruimtelijke en praktische tips voor tentoonstellingslocaties

Schets Tom Postma Design Schets Tom Postma Design

Nu op 1 juni musea, erfgoedlocaties en andere tentoonstellingsruimtes weer open gaan, wordt overal hard gewerkt aan maatregelen en aanpassingen om bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen.

In aanvulling op de protocollen die De Museumvereniging en Erfgoedplatform van Kunsten ’92 opstellen, heeft ruimtelijk ontwerpbureau Tom Postma Design (TPD) drie geïllustreerde handboeken gemaakt met ruimtelijke en praktische tips voor 1) musea en erfgoedinstellingen 2) kunstbeurzen en 3) galeries. Het handboek voor musea en erfgoedinstellingen en het handboek voor kunstbeurzen met tips over o.a. inrichting, routing, bezoekersstromen binnen de anderhalve-meter-maatschappij zijn gratis te downloaden. Het handboek Galleries in Times of Social Distancing is nu gratis te downloaden.

TPD maakte de handboeken op basis van ervaring met het ontwerpen van tentoonstellingslocaties (o.a. Prospects & Concepts, Art Basel, Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum) en als bijdrage aan de herstart van het culturele leven. Voor aanvullende informatie en toelichting: Meike Hartelust (TPD), meike@tompostma.nl, www.tompostmadesign.nl.
Bij grote belangstelling volgt mogelijk een openbaar webinar.