nieuws

overzicht

Extra geld voor restauraties mobiel erfgoed

Zilvermeeuw. Bron: Wikipedia. Foto: Flyingjoost Zilvermeeuw. Bron: Wikipedia. Foto: Flyingjoost

Het Mondriaan Fonds is verheugd dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 1 miljoen euro extra uittrekt voor de Bijdrage Restauratie Mobiel Erfgoed. Hiermee kan de regeling worden voortgezet.

De Bijdrage Restauratie Mobiel Erfgoed is bestemd voor restauratie en herstel van mobiel erfgoed, met een focus op verduurzaming, of het nu gaat om vervoer over rail of weg, door water of lucht. Recente bijdragen gingen onder meer naar restauratie van De Zilvermeeuw, het laatst overgebleven metrotreinstel van de eerste generatie in Amsterdam, en de laatst werkende graanevelator ter wereld: de Stadsgraanzuiger 19 in Rotterdam.

Daarnaast had het Mondriaan Fonds een Bijdrage Mobiel Erfgoed voor het vergroten van de zichtbaarheid van mobiel erfgoed. Het budget van de Bijdrage Mobiel Erfgoed is volledig benut en de regeling is gesloten. Aanvragen voor het vergroten van zichtbaarheid van mobiel erfgoed, los van restauratie, kunnen voortaan worden ingediend bij de Projectinvestering Instellingen.