nieuws archief

overzicht

Nominatie Archeologie- en Monumententalent 2020 van start

Wie zijn het Archeologie- en Monumententalent 2020? Tot en met 24 september is het mogelijk om jonge professionals werkzaam in de archeologie- en monumentensector te nomineren.

Deze eervolle prijzen zijn niet alleen van betekenis voor de winnaars, maar brengen ook actuele thema’s als vernieuwing, diversiteit en verjonging in de erfgoedsector onder de aandacht.

Het Monumententalent van 2020 onderscheidt zich door uit te blinken in een project en is een ambassadeur voor het vakgebied. Dit jaar wordt voor het eerst ook de Archeologietalentprijs uitgereikt aan iemand die op een innovatieve manier verbinding legt tussen bedrijfsleven, wetenschap en maatschappij.

Ontwikkeltraject
De winnaars ontvangen, naast de eer, een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro, gefinancierd door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organisator van de talentprijzen.

Aandragen talenten
De archeologie- en monumententalenten kunnen tot en met 24 september 2020, voor 12 uur, aangedragen worden.
Begin oktober maken twee deskundige jury’s een top drie voor beide prijzen bekend. De Monumententalentprijs wordt uitgereikt tijdens  het Monumentencongres op 12 november, de Archeologietalentprijs tijdens de Reuvensdagen op 19 november. De Museumtalentprijs volgt later dit jaar.

Winnaar Monumententalent 2019
Vorig jaar won Christian Pfeiffer de prijs voor Monumententalent 2019. Alle facetten van het erfgoed komen bij hem samen. Als ambachtsman, vakman en vrijwilliger, als molenaar en als ondernemende jeneverstoker met eigen merk in een herbestemde kerk.

Meer informatie en aanmelden
Zie hier meer informatie over de aanmeldingscriteria en de aanmeldingsformulieren.