nieuws archief

overzicht

OPROEP | Aanmelden Museumtalentprijs 2020

Museumtalent gezocht

Jonge talentvolle professionals werkzaam in musea, presentatie-instellingen en kunstorganisaties kunnen weer aangemeld worden voor de Museumtalentprijs. Het museumtalent onderscheidt zich door een bijzonder project en is een ambassadeur voor het vakgebied. Het gaat om professionals (tot 32 jaar) die betaald werk verrichten aan één van de museale collecties in Nederland of in een kunstinstelling in de breedste zin werken.

Ontwikkeltraject
De winnaar ontvangt een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro, gefinancierd door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro, eveneens voor een persoonlijk ontwikkeltraject. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organisator van de talentprijzen.

Aanmelden talenten
Jonge professionals kunnen worden voorgedragen door professionals of betrokkenen uit de sector. Aanmelden kan tot en met woensdag 25 november 2020, voor 12.00 uur met het aanmeldingsformulier. Half december 2020 worden de drie genomineerden bekendgemaakt. De uitreiking van de Museumtalentprijs volgt later.

Winnaar Monumententalent 2019
Vorig jaar won Boukje Schaap, projectleider bij Museum Catharijneconvent in Utrecht, de prijs voor Museumtalent. Zij ontving de prijs voor haar cruciale rol bij het succes van het Grootste Museum van Nederland, waarbij zij zich richtte op de toegankelijkheid van een breed publiek aan religieus erfgoed door het hele land heen en de participatie van vele vrijwilligers.

Meer informatie en aanmelden
Zie hier meer informatie over de criteria en het aanmeldingsformulier.