nieuws archief

overzicht

Finalisten Archeologietalentprijs 2020 bekend

Archeologietalent 2020

De drie finalisten van de archeologietalentprijs zijn bekend! Het zijn: Marlyn Everink, Rob van Haarlem en Jesper de Raad. De Archeologietalentprijs wordt op 19 november voor het eerst uitgereikt.
Bekijk hier de introductievideo’s van de finalisten.

Marlyn Everink, werkzaam bij de Stichting Archeohotspots, onderscheidt zich op het raakvlak van archeologie en educatie. Rob van Haarlem, een van de twee directeuren van Tijdlab, is een jonge ondernemer in de archeologie die in korte tijd een bedrijf op poten heeft gezet dat naam heeft gemaakt op het gebied van 3D-presentaties en GIS toepassingen. Jesper de Raad, werkzaam bij Laagland Archeologie, onderscheidt zich o.a. in zijn vele praktische bijdragen aan de publieksarcheologie en aan community archaeology.

Archeologietalent 2020
Tijdens de Reuvensdag op 19 november a.s. maakt juryvoorzitter Arjan de Zeeuw, directeur kennis en advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), bekend wie zich het Archeologietalent 2020 mag noemen. De jury bestond dit jaar verder uit: Christel Brandenburgh (vanuit het veld/Groot Reuvensoverleg), Mohssine Dahhan (vanuit de gemeentelijk archeologen), Mans Schepers (vanuit de universiteiten), Esther Vriens (vanuit het bedrijfsleven), Marjolein van den Dries (commissielid namens het Mondriaan Fonds) en Monique van den Dries ( archeologie en publieksonderzoek).

Prijzen voor talentontwikkeling
De winnaar ontvangt, naast de eer, een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro, gefinancierd door het Mondriaan Fonds. De andere finalisten ontvangen een bedrag van 3.000 euro te besteden aan een persoonlijk ontwikkeltraject. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organisator van de talentprijzen.

Zie hier voor meer informatie over deze prijs.