nieuws

overzicht

Bekendmaking genomineerden voor De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een stimuleringsprijs voor een nieuwe generatie critici en essayisten
uit het Nederlands taalgebied, die schrijft over hedendaagse beeldende kunst. Verheugd maken de
organisatoren en de jury de genomineerden voor de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020 bekend:

Categorie Essay
Zippora Elders
Claire van der Mee
Luuk Vulkers

Categorie Recensie
Dagmar Dirkx
Esmee Postma
Nadia de Vries

Tijdens de prijsuitreiking op woensdag 16 december a.s. worden de winnaars van de categorieën Recensie en Essay (hoofdprijs € 3.000 en een mentorschap) gepresenteerd. De uitreiking gaat om 15:00 uur van start via een livestream. Op de uitreiking wordt de publicatie gepresenteerd met alle genomineerde essays en recensies. Het programma met sprekers zal binnenkort bekendgemaakt worden.

De jury van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2020 staat onder voorzitterschap van Sarah van Binsbergen (kunstrecensent voor de Volkskrant en winnaar de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2018) en bestaat verder uit Heleen Debeuckelaere (historicus, schrijver en freelancejournalist), Moosje M. Goosen (schrijver, criticus en onderzoeker), Jessica Gysel (schrijver, kunstenaar en oprichter van Girls Like Us) en Koen Kleijn (medewerker De Groene Amsterdammer en bestuurslid AICA Nederland).

De prijs is een initiatief van de Appel Amsterdam, Formerly known as Witte de With Center for Contemporary Art, Mondriaan Fonds, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Abbemuseum, M Leuven, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Mu.ZEE en Z33 Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur.

Voor meer informatie: www.jongekunstkritiek.net