nieuws

overzicht

Prospects 2021: update

Myrte van der Molen, SOSocial, kus kussens, 2020, video-installatie (Prospects – Mondriaan Fonds toont talent 2021)

Gisteren werd de verlenging van de huidige covidmaatregelen aangekondigd, waardoor wij helaas genoodzaakt zijn om de in februari geplande tentoonstelling Prospects – Mondriaan Fonds toont talent, uit te stellen. Samen met Art Rotterdam wordt Prospects verplaatst naar 1 t/m 4 juli 2021, een zomerse editie op het terrein van de Van Nelle fabriek.

Tijdens Art Rotterdam 2021 presenteert het Mondriaan Fonds voor de negende keer jong talent in de tentoonstelling Prospects – Mondriaan Fonds toont talent. In de Van Nellefabriek maakt gastcurator Johan Gustavsson een tentoonstelling met het werk van 75 beeldend kunstenaars die in 2019 een werkbijdrage van het Mondriaan Fonds ontvingen om een begin te maken met hun beroepspraktijk.

Over Prospects – Mondriaan Fonds toont talent

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals, verzamelaars en een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze veelbelovende kunstenaars kennis te maken. Ook is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen. De Werkbijdrage Jong Talent (vanaf 1 januari Kunstenaar Start) kan worden aangevraagd door kunstenaars met een professionele praktijk tot vier jaar na hun opleiding. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles dat verband houdt met nieuw werk zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.