nieuws

overzicht

Vacature Communicatieadviseur

Het Mondriaan Fonds is één van de zes rijkscultuurfondsen en draagt namens het ministerie van OCW bij aan de ontwikkeling van kunstenaars, curatoren en critici, en de realisatie van projecten en activiteiten van musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending van de Biënnale van Venetië, organiseren we de Prix de Rome en de overzichtstentoonstelling Prospects tijdens Art Rotterdam. Op dit moment hebben we een vacature voor een:

Communicatieadviseur (32 uur per week)

Ben jij een door de wol geverfde communicatieadviseur? Lijkt het je fantastisch actief bij te dragen aan een sterke beeldende kunst- en erfgoedsector? Solliciteer dan nu!

De uitdaging
Als communicatieadviseur werk je dagelijks aan de toegankelijkheid van het Mondriaan Fonds. Je bent medeverantwoordelijk voor het vergroten van de bekendheid van onze diensten, doelen en activiteiten. Dat doe je primair door het opstellen en uitvoeren van heldere en doelgerichte plannen voor de uiteenlopende doelgroepen. De werkzaamheden raken alle hoeken van het vak: marketingcommunicatie, interne communicatie, corporate communicatie, voorlichting en woordvoering, pers en publiciteit, concepting en campaigning, evenementorganisatie, copywriting, etc.
Als communicatieadviseur heb je een sleutelpositie in de organisatie. Het team bestaat, met jou erbij, uit twee communicatieadviseurs, een communicatiemedewerker, een junior communicatiemedewerker en een hoofd communicatie. Je rapporteert aan het hoofd en schakelt met zowel interne als externe stakeholders. Met inzicht, overtuiging en kennis van zaken beargumenteer je je ideeën en bewaak je de kwaliteit van alle uitingen. Je draagt zelf zorg voor de uitvoering van je plannen, de productie van de middelenmix en je weet elke keer nét dat stapje extra te zetten waardoor het fonds -zowel binnen als buiten de sector- op positieve wijze in het oog springt.

Jouw profiel
– Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in een dergelijke functie op landelijk niveau. Je hoeft niet uit de cultuursector te komen. Je hebt elders je ervaring opgedaan en deze vacature is voor jou dé kans om je ervaring in te zetten voor een mooi en relevant doel.
– Je denkt en handelt strategisch, snapt wat het betekent te handelen in een maatschappelijke context en schakelt makkelijk tussen verschillende soorten aandachtsgebieden en opdrachten.
– Je denkt in oplossingen en bent er op gebrand je plannen te realiseren en te laten slagen. Je weet wanneer je welke instrumenten je moet inzetten. Ook de meer praktische kennis die daarbij hoort (denk aan CMS, photoshop, direct mailprogramma’s, analysetools, social monitoring) neem je mee.
– Je hebt een relevant netwerk en affiniteit met de kunst- en erfgoedsector. Je ziet wat er mist en weet wat er moet gebeuren om het verschil te maken.
– Je laat je niet afschrikken door taaie teksten want je hebt ervaring met het vertalen van beleidsstukken naar heldere communicatie.

Wat hebben we te bieden?
– Een afwisselende baan waarbinnen ruimte is voor eigen initiatief, in een maatschappelijk relevante sector waarin een hoop te doen en te beleven valt.
– Een kans om mee te bouwen aan het Mondriaan Fonds van de toekomst.
– Een plek in een compact en ervaren communicatieteam.
– Een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Het fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.
– In eerste instantie bieden we een jaarcontract voor 32 uur met kans op verlenging.
– Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring binnen schaal 10, max 11 van de BBRA.

Geïnteresseerd?
Naast je CV en een motivatie voor de functie ontvangen we graag een case uit het verleden (in een vorm die jij passend vindt) die laat zien hoe jouw organisatie of opdrachtgever landelijk op positieve wijze in het oog sprong doordat jij nét dat stapje extra zette.
Je sollicitatie graag mailen ter attentie van Ires Manuel (HR Manager), i.manuel@mondriaanfonds.nl vóór vrijdag 21 mei 2021. Inhoudelijke informatie over de vacature is te verkrijgen via Madelon van de Pas (hoofd communicatie), m.vandepas@monderiaanfonds.nl.

Het Mondriaan Fonds is een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. Het Fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.