nieuws

overzicht

Vacature Communicatietalent

Het Mondriaan Fonds is één van de zes rijkscultuurfondsen en draagt namens het ministerie van OCW bij aan de ontwikkeling van kunstenaars, curatoren en critici, en de realisatie van projecten en activiteiten van musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dat doen we met ruim 40 bevlogen collega’s. Op dit moment hebben we een vacature voor een:

Communicatietalent met een warm hart voor beeldende kunst en erfgoed (32 uur per week)

Kom jij ons communicatieteam versterken om samen de doelstellingen van 2021-2024 waar te maken? Lees hier het beleidsplan 21-24.

De uitdaging
In deze functie ondersteun je de drie andere communicatiecollega’s bij het compleet maken van de (online) content en het organiseren van onze publieksactiviteiten. Het werk van het communicatieteam is informatief, helpend, gidsend en creatief en zorgt ervoor dat het fonds benaderbaar, herkenbaar en zichtbaar is. Met vakkennis, plezier, inventiviteit en flexibiliteit zet jij je ervaring in om de boodschap van het fonds zo goed en gericht mogelijk verder te verspreiden. Je volgt de belangrijke spelers binnen het vakgebied en de sector op de voet, hebt je eerste ervaring als marketingcommunicatie professional opgedaan en je weet wat er in het beeldende kunst- en erfgoedveld leeft en speelt. Je weet welke kanalen onze (potentiële) doelgroepen gebruiken en weet per kanaal de juiste toon te vinden voor het fonds. Je kunt veel leren van de expertise van het team en jij weet hen op jouw beurt op ideeën te brengen door je frisse kijk op de zaak.

Jouw profiel
– Je bent een communicatietalent met een achtergrond in marketingcommunicatie en je houdt van beeldende kunst en erfgoed.
– Je bent een echte aanpakker. Je stapt op iedereen af (al dan niet virtueel en /of telefonisch) en binnen no time hebben het fonds en de sector geen geheimen meer voor je.
– Je bent thuis in het maken van analyses, zodat je je ideeën ook goed weet te beargumenteren aan de hand van cijfers.
– CMS, photoshop, direct mailings, teksten, content, socials, evenementen of andere voorlichtingsuitingen; je pakt dingen als vanzelf op en beseft dat allround klussen (zoals het adressenbestand en de algemene mailbox bijhouden) onderdeel van je dagelijkse taken zijn.
– Je bent creatief en weet een goede vertaalslag te maken van interne (juridische) teksten naar begrijpelijke taal en content voor verschillende doelgroepen. Je draagt je steentje bij aan het uitvoeren van de algemene communicatiestrategie.
– Je kunt een verhaal overbrengen en snapt de spelregels van pers en publiciteit. Je weet wat er speelt én mist in onze sector op het gebied van communicatie, media en marketing. Je bent accuraat en barst van de ideeën.

Wat hebben we te bieden?
– Een baan waarbinnen ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling, in een maatschappelijk relevante sector waarin een hoop te doen en te beleven valt.
– Een kans om mee te bouwen aan het Mondriaan Fonds van de toekomst.
– Een plek in een compact en ervaren communicatieteam dat gepassioneerd en doelgericht alle spelers van de beeldende kunst- en erfgoedsector wil betrekken bij de activiteiten en diensten van het Mondriaan Fonds.
– Het Mondriaan Fonds is een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. Het fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.
– In eerste instantie bieden we een jaarcontract voor 32 uur met kans op verlenging.
– Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring binnen schaal 7, max 8 van de BBRA (maximaal € 3546,17 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek).

Geïnteresseerd? Reageer dan nu!
Beeldende kunst en erfgoed zijn er voor iedereen. Naast je CV en een korte motivatie voor de functie ontvangen we graag een uiting (in een vorm die jij passend vindt) over wat er speelt én mist in de beeldende kunst- en erfgoedsector op het gebied van marketing en communicatie en hoe jij je steentje bij gaat dragen om dat te veranderen.
Je sollicitatie graag mailen ter attentie van Ires Manuel (HR Manager), i.manuel@mondriaanfonds.nl vóór vrijdag 21 mei 2021. Inhoudelijke informatie over de vacature is te verkrijgen via Madelon van de Pas (hoofd communicatie), m.vandepas@monderiaanfonds.nl.

Het Mondriaan Fonds is een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. Het Fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.