nieuws archief

overzicht

Vacature Projectleider Johannes Vermeer Prijs

Het Mondriaan Fonds draagt namens het ministerie van OCW bij aan de realisatie van projecten en activiteiten van kunstenaars, curatoren en critici, musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia-, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dat doen we met ruim 40 bevlogen collega’s. Op dit moment hebben we per direct een vacature voor een

Projectleider Johannes Vermeer Prijs (20 uur per week)

De uitdaging
De Johannes Vermeer Prijs is de jaarlijkse staatsprijs voor de kunsten. Hij is in 2008 door de regering ingesteld om uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 100.000 en wordt uitgereikt door de minister van OCW. De prijs kan worden toegekend aan in Nederland werkende kunstenaars uit alle disciplines: van dans tot design, van mode tot muziek, van schilderen tot schrijven. Vanaf 2021 is de organisatie van de Johannes Vermeerprijs in handen van de zes rijkscultuurfondsen met het Mondriaan Fonds als penvoerder.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de jurybegeleiding en de aansturing van de uitreiking van de Johannes Vermeer Prijs. De organisatie van de uitreiking is in handen van een externe evenementenorganisator. Je bent de centrale contactpersoon voor alle betrokken partijen, treedt op als secretaris van de jurybijeenkomsten, en draagt er zorg voor dat alle benodigde werkzaamheden in de voorbereiding, de communicatie, de uitreiking zelf en de evaluatie in goede harmonie verlopen.

Jouw profiel
Je bent in staat om goed overzicht te houden en draagt er op een diplomatieke en organisatie sensitieve wijze zorg voor dat het proces goed verloopt. Je zorgt dat alle betrokken partijen in staat zijn hun taken goed uit te voeren. Je beschikt over relevante productie- en/of projectmanagementervaring en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de brede  cultuursector. Je kunt communiceren op verschillende niveaus, en draagt zorg voor een hoge productiekwaliteit van het evenement. Je combineert senioriteit met een gastvrije, hands on en open houding. Je hebt gevoel voor structuur, planning en verhoudingen.

Wat hebben we te bieden?
Een uitdagende en veelzijdige functie tot 31 december 2021, met een mogelijkheid tot verlenging. Je start zo spoedig mogelijk. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring binnen schaal 10 van de BBRA.

Geïnteresseerd?
We ontvangen graag je CV en een korte motivatie voor de functie. Je sollicitatie graag mailen ter attentie van Ires Manuel (HR Manager), i.manuel@mondriaanfonds.nl vóór vrijdag 21 mei 2021. Inhoudelijke informatie over de vacature is te verkrijgen via Sarah Malko (bestuurssecretaris), s.malko@mondriaanfonds.nl.

Het Mondriaan Fonds is een organisatie die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. Het Fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.