nieuws archief

overzicht

Deadline verlengd tot 26 mei: Coronaregeling Musea met een private collectie

banner maatregelen covid-19 banner maatregelen covid-19

Musea met een overwegend private collectie kunnen aanvragen voor de tijdelijke Coronaregeling Musea met een private collectie, gefinancierd uit het tweede coronasteunpakket voor de culturele sector van OCW. De deadline voor aanvragen is verlengd tot woensdag 26 mei vóór 17:00 uur.

Heb je als museum met een overwegend private collectie te maken met financiële problemen als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van covid-19? En had je in de jaren 2018 en 2019 gemiddeld meer dan 20.000 betalende bezoekers? Misschien kom je in aanmerking voor compensatie via de Coronaregeling Musea met een private collectie. Met deze compensatieregeling biedt het Mondriaan Fonds ondersteuning bij het in stand houden van deze musea die van vitaal belang zijn voor de lokale culturele infrastructuur.

Kijk hier voor de uitleg op deze regeling, een FAQ en het aanvraagformulier.