nieuws archief

overzicht

Regeling coronacompensatie voor kunstenaars en curatoren weer opengesteld

banner maatregelen covid-19 banner maatregelen covid-19

Kan jouw geplande project, opdracht of tentoonstelling niet doorgaan als gevolg van de coronacrisis en kun je dit financieel niet opvangen? Het ministerie van OCW stelt vanuit het 4e steunpakket voor de culturele sector budget beschikbaar voor de tijdelijke bijdrage Corona-overbrugging kunstenaar, curator en beschouwer.

Aanvragen voor de Corona-overbrugging is vanaf nu weer mogelijk. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Als het budget is uitgeput, worden aanvragen niet meer in behandeling genomen. We verwachten dat dit rond 16 augustus zal zijn.

Met deze tijdelijke bijdrage wil het Mondriaan Fonds ervoor zorgen dat kunstenaars, curatoren en beschouwers zoveel mogelijk kunnen blijven doorwerken. Aanvragers die eerder gestart zijn met een aanvraag Corona-overbrugging maar deze toen niet konden indienen omdat de regeling werd gesloten, kunnen deze alsnog indienen.