Binnenlandateliers

Het Mondriaan Fonds programmeert een vast gastatelier in Nederland: het Pompgemaal Den Helder. Daarnaast worden via vastgestelde jaarlijkse rondes een steeds wisselend aanbod van ateliers aangeboden. Op dit moment zijn er geen aanvraagrondes voor de binnenlandateliers.

Met de binnenlandateliers wil het Mondriaan Fonds kunstenaars en bemiddelaars de mogelijkheid bieden in een stimulerende omgeving in Nederland bijzonder werk te maken en te komen tot een uitwisseling van ideeën en inspiratiebronnen. Het wil bovendien een bijdrage leveren aan een grotere binnenlandse mobiliteit en zichtbaarheid van kunstenaars. Dit mede vanuit de overweging dat niet alleen verre oorden kunstenaars inspireren of de mogelijkheid bieden hun werk te ontwikkelen of te verdiepen: ook het verblijf in eigen land kan veel opleveren, zowel voor de kunstenaar als voor de plek/regio.

Voor de Tijdelijke Binnenlandateliers wordt elk jaar een nieuwe selectie gemaakt. Daarbij wordt gelet op de artistieke mogelijkheden die het gastatelier biedt, de belangstelling van kunstenaars voor bepaalde locaties of faciliteiten, en de connectie die wordt gemaakt met beeldende kunst- en erfgoedinstellingen om de resultaten van de werkperiode voor een breed publiek zichtbaar te maken.

  • Klik hier voor de Tijdelijke Binnenlandateliers die in het verleden werden aangeboden

    SRV- VHDG (Leeuwarden) / De Geheime Bunker (Arnhem) / airWG (Amsterdam) / Air W139 (Amsterdam) / SCHUNCK* (Heerlen) /AVL Mundo (Rotterdam) /Satellietgroep i.s.m. DCR Gueststudios op de Zandmotor Den Haag / Guesthouse Castrum Peregrini, Amsterdam / Beeldenstorm i.s.m. Grafisch Atelier Daglicht, Eindhoven / Het Wilde Weten, Rotterdam / PAIR Landscape Labs i.s.m. SIGN, Groningen / DordtYart (Dordrecht) / 1646 (Den Haag) / Werkplaats Diepenheim / Luceberthuis (Bergen) / Stichting IK (Oost-Souburg) / Het Vijfde Seizoen (Den Dolder) / MIETair (Beers) / Amsterdams Grafisch Atelier (Amsterdam) / Gastatelier Louwrien Wijers (Ferwerd) / Kaus Australis (Rotterdam) / Atelier aan de Middendijk (Usquert) / AIR Dalen (Dalen) / B32 Onderzoeksatelier (Maastricht) / M4 Gastatelier (Amsterdam) / Gastatelier Deelderwoud (Hoenderloo) / Het Koetshuis Museum Van Loon (Amsterdam) / KIK (Kolderveen) en Project Probe (Arnhem).

laatste wijziging: 06.06.2019