Buitenlandateliers

Het doel van een werkperiode bij een gastatelier in het buitenland is het stimuleren van de verdieping van de (artistieke) ontwikkeling en de praktijk van beeldend kunstenaars en bemiddelaars in het buitenland of in een andere omgeving. Hierdoor kunnen aanvragers ook nieuwe (inter)nationale contacten, netwerken en markten verkennen, uitbreiden en opbouwen. De meeste buitenland ateliers maken deel uit van internationale initiatieven en programma’s voor kunstenaars uit de hele wereld.

Aanvragen voor een verblijf in één van onderstaande buitenlandateliers worden tijdens door het Mondriaan Fonds vastgestelde jaarlijkse rondes beoordeeld. De deadlines voor aanvragen voor een werkperiode in 2018 zijn op 18 april, 22 september en 13 oktober 2017.

Een bijdrage voor een verblijf in een van de buitenlandateliers kan vanaf twee maanden voor de deadline, via het digitale aanvraagsysteem van het Mondriaan Fonds worden aangevraagd. Hier kunt u een digitaal aanvraagformulier invullen en versturen met in de (onderstaande) checklist gevraagde bijlagen. Per ronde kan voor maximaal twee ateliers worden aangevraagd, waarbij de aanvrager moet aangeven welk atelier de voorkeur heeft. Klik hier voor de FAQ over online aanvragen.

Deadline 18 april:
FLORA ars + natura, Bogotá (Colombia)
Arts Initiative Tokyo (Japan)
AIR Berlin Alexanderplatz (Duitsland)
Wiels, Brussel (België)
U-Jazdowski Residency Programme, Warschau (Polen)
ISCP, New York (V.S.)
IBB, Willemstad (Curaçao)
Projectstudio China, Beijing
Capacete, Rio de Janeiro (Brazilië)
Calcutta Art Research Foundation (India)

Deadline 22 september:
Schloss Ringenberg (Duitsland)

Deadline 13 oktober:
Delfina Foundation, Londen (Engeland)
Atelier Holsboer, Parijs (Frankrijk)
Deltaworkers, New Orleans (V.S.)
Projectstudio Berlijn (Duitsland)
Tembe Art Studios (Suriname)
CCS Bard (V.S.)
Cemeti Art House (Indonesië)

laatste wijziging: 22.03.2017