AVL Mundo, Rotterdam

AVL Mundo
AVL Mundo

Het Mondriaan Fonds ondersteunt voor 2018 één werkperiode van zes maanden voor een beeldend kunstenaar of bemiddelaar bij AVL Mundo, van 1 februari t/m 31 juli.

Stichting AVL Mundo is in 2008 opgericht op initiatief van kunstenaar Joep van Lieshout en zet zich in om met gewenste en ongewenste interventies kunst en cultuur op de kaart te zetten in, maar ook buiten Rotterdam. Een van de manieren waarop AVL Mundo kunst de ruimte geeft, is door talentvolle kunstenaars en bemiddelaars (jong en oud) de kans te bieden om als artist in residence bij AVL Mundo te werken. Dit gebeurt op het terrein van AVL Mundo dat bestaat uit twee expositieruimten, een beeldentuin en een villa van architect Jan van Teeffelen van 210m2. Deze locatie is gelegen naast Atelier Van Lieshout.

De kunstenaar/bemiddelaar woont en werkt in de Villa en wordt ondersteund door Joep van Lieshout op het gebied van vragen omtrent het kunstenaarschap. Van Lieshout heeft op dit vlak ruime ervaring. Hij is naast kunstenaar, ook mentor bij het Mondriaan Fonds en docent aan de Rijksakademie. Daarnaast krijgt de resident begeleiding op het gebied van fondsenwerving van Eva Olde Monnikhof, de directeur van de Stichting AVL-Mundo, en wordt het internationale netwerk van Atelier Van Lieshout en de Stichting voor de resident ontsloten.

Van de kunstenaar/bemiddelaar wordt verwacht dat hij zelfstandig kan werken, zich actief opstelt en waar mogelijk deelneemt aan de activiteiten die op het terrein plaatsvinden en dat hij zich openstelt naar het publiek, verzamelaars en curatoren. De werkperiode wordt afgesloten met een presentatie. Dit kan in de vorm van een expositie, maar ook een artist talk behoort tot de mogelijkheden.

Aanvragen
De deadline voor het indienen van een aanvraag was op 14 juli 2017. Bekijk voor het indienen van een aanvraag de toelichting Bijdrage Gastateliers voor de voorwaarden, beoordeling en aanvraagprocedure. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bijdragen van het Mondriaan Fonds. 

Voor meer informatie over dit gastateliers en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Mayke Jongsma (tel: 020-5231640).

laatste wijziging: 19.07.2017