Kunstvereniging Diepenheim i.s.m. Werkplaats Diepenheim

Werkplaats Diepenheim
Sanja Medic in Werkplaats Diepenheim, zomer 2016
Lithowerkplaats

Het Mondriaan Fonds biedt voor 2018 twee werkperiodes van twee maanden voor beeldend kunstenaars aan bij Kunstvereniging Diepenheim. De eerste periode is van 1 juni t/m 31 juli, de tweede van 1 oktober t/m 30 november.

Kunstvereniging Diepenheim is een presentatie-instelling voor hedendaagse beeldende kunst, met nadruk op ruimtelijke kunst en tekenkunst. De Kunstvereniging heeft naast haar reguliere activiteitenprogramma een groeiend arsenaal aan kunstenaarstuinen en andere projecten in het buitengebied. In Diepenheim zijn cultuur en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In het kader van het gastatelierprogramma van het Mondriaan Fonds werkt de Kunstvereniging samen met Werkplaats Diepenheim. Daar is ruim 850 vierkante meter beschikbaar aan woonruimte, ateliers, goed geoutilleerde werkplaatsen waaronder een lithografiewerkplaats en een gemeenschappelijke ruimte. De Werkplaats is ook ingericht op theater, dans en muziek. Diepenheim beschikt verder over een binnen- en een buitenpodium voor repetities en optredens.

Gezocht wordt met name naar beeldend kunstenaars waarvan de werkpraktijk aansluit bij het profiel van Kunstvereniging Diepenheim: teken- ruimtelijke- en landschapskunst. Maar ook kunstenaars die willen experimenteren met een combinatie van disciplines zoals theater, dans en muziek kunnen in aanmerking komen.

Het resultaat van beide werkperiodes zal in overleg met de Kunstvereniging worden geïntegreerd in het lopende activiteitenprogramma. Naar gelang en in overleg met de individuele deelnemers zal gezocht worden naar een passende presentatievorm, bv. in één van de beschikbare tentoonstellingsruimtes van de Kunstvereniging of op een locatie in de openbare ruimte of in de vorm van een kleine publicatie.

Voor meer informatie: www.werkplaatsdiepenheim.nl en www.kunstvereniging.nl

In 2017 werken Alex Winters en Wouter Sibum in Werkplaats Diepenheim. In 2016 verbleven Sanja Medic en Kim Habers achtereenvolgens in dit atelier. In 2015 waren dit Roderick Laperdrix en Gam Bodenhausen.

Aanvragen
De deadline voor het indienen van een aanvraag was op 14 juli 2017. Bekijk voor het indienen van een aanvraag de toelichting Bijdrage Gastateliers voor de voorwaarden, beoordeling en aanvraagprocedure. Lees ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op bijdragen van het Mondriaan Fonds. 

Voor meer informatie over dit gastateliers en de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Mayke Jongsma (tel: 020-5231640).

laatste wijziging: 19.07.2017