MIETair, Beers

MIETair, Beers, Noord-Brabant.

MIETair
MIETair is een werkplaats op een inspirerende en natuurlijke locatie in Brabant, waar kunstenaars inspiratie en kennis op kunnen doen. MIETair is een particulier initiatief dat zich met name richt op beeldhouwers of kunstenaars die driedimensionale kunst maken.

MIETair

Mondriaan Fonds ondersteunt voor 2016 twee werkperiodes van twee maanden voor beeldend kunstenaars: de eerste periode is van 1 juni t/m 31 juli, de tweede werkperiode is van 1 september t/m 31 oktober.

MIETair wil onder het credo ‘vernieuwing van traditie’ de technieken rondom werken in brons overbrengen aan een nieuwe generatie kunstenaars, en daarnaast meer ervaren kunstenaars in de gelegenheid stellen inspiratie op te doen. Juist voor beeldhouwers is het lastig om buiten hun eigen atelier te werken vanwege de ruimte, materialen, gereedschappen en apparatuur die nodig zijn. MIETair beschikt over een goed uitgeruste werkplaats, waar veel kennis in huis is over brons en het volledige gietproces van brons vanuit ambachtelijke maar ook hedendaagse technieken. Tijdens de werkperiode kan een specifiek project uitgevoerd worden maar ook geëxperimenteerd worden met verschillende materialen, vormen en technieken.

MIETair bestaat uit drie prachtige, vrijstaande woon-werk paviljoens van 90 m2. De paviljoens zijn volledig ingericht. In de paviljoens kan worden gewerkt aan concepten, studies en modellen. Dit kan zowel binnen als buiten. Daarnaast is er een ruime gemeenschappelijke werkplaats, waar begeleiding geboden wordt bij het zwaardere werk.

Twee keer per jaar stellen de initiatiefnemers de locatie open voor het publiek en organiseren ze exposities. Het publiek kan niet alleen die exposities bezoeken, maar ook het mooie parkachtige terrein van MIETair, met daarop de bijzondere architectuur van NEXIT architecten, geïnspireerd op een traditioneel boerenerf.
Voor meer informatie: www.mietair.com

laatste wijziging: 18.12.2015