Werkplaats Diepenheim i.s.m. Kunstvereniging Diepenheim

Werkplaats Diepenheim (buiten) Werkplaats Diepenheim

Werkplaats Diepenheim (buiten)

Werkplaats Diepenheim is een nieuwe en unieke werkplaats waar beeldend kunstenaars individueel of samen kunnen werken in een inspirerende landelijke omgeving. Er is ruim 850 vierkante meter beschikbaar aan woonruimte, ateliers, goed geoutilleerde werkplaatsen en een multifunctionele gemeenschappelijke ruimte. De werkplaats is onderdeel van Kunstvereniging Diepenheim, een presentatieplatform voor hedendaagse kunst, met nadruk op beeldhouwkunst, kunst en openbare ruimte, tekenkunst en landschapskunst.

Werkplaats Diepenheim (binnen)

Het Mondriaan Fonds ondersteunt voor 2016 twee werkperiodes van twee maanden voor beeldend kunstenaars: de eerste periode is van 1 juni t/m 31 juli, de tweede werkperiode is van 1 oktober t/m 30 november.

Gezocht wordt met name naar beeldend kunstenaars waarvan de werkpraktijk aansluit bij het profiel van Kunstvereniging Diepenheim. Daarbij wordt in de eerste plaats gedacht aan tekenkunst: Werkplaats Diepenheim zal nadrukkelijk worden verbonden aan de Drawing Centre Diepenheim, het eerste Nederlandse centrum voor tekenkunst. Verder wordt gedacht aan kunstenaars die werkzaam zijn op gebied van ruimtelijke kunst en landschapskunst. In Diepenheim zijn cultuur en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Kunstvereniging heeft een groeiend arsenaal aan kunstenaarstuinen en andere projecten in het buitengebied en wil zich ontwikkelen tot een expertisecentrum voor kunst- en kunstenaarstuinen.
Omdat Werkplaats Diepenheim ook gericht is op theater, dans en muziek, worden ook beeldend kunstenaars die werken met een combinatie van disciplines uitgenodigd te reageren. De werkplaats beschikt over een binnen- en een buitenpodium voor repetities en optredens, naast uitstekend geoutilleerde ateliers, appartementen, productiehallen en werkplaatsen.
Het resultaat van beide werkperiodes zal in overleg met de organisatie worden geëxposeerd in één van de beschikbare tentoonstellingsruimtes van de Kunstvereniging Diepenheim of op een locatie in de openbare ruimte. Naar aanleiding van elke werkperiode verschijnt er een kleine publicatie.
Voor meer informatie: www.werkplaatsdiepenheim.nl en www.kunstvereniging.nl

In 2016 verblijven Sanja Medic en Kim Habers achtereenvolgens in dit atelier. In 2017 zullen Alex Winters en Wouter Sibum in Werkplaats Diepenheim werken. In 2015 verbleven Roderick Laperdrix en Gam Bodenhausen in dit atelier.

laatste wijziging: 18.12.2015