Beeldbepalers: Joost Conijn

Joost Conijn. Foto: Evelyne Jacq Joost Conijn. Foto: Evelyne Jacq

In de serie Beeldbepalers krijgen toonaangevende Nederlandse beeldend kunstenaars een avond lang de gelegenheid om De Balie als podium te gebruiken. De eerstvolgende editie is met Joost Conijn en vindt plaats op donderdag 24 oktober 2019.

Met een zelfgebouwd vliegtuig van Amsterdam naar Kenia. Met zijn oude Citroën DS Break richting de vluchtelingenkampen in Macedonië en Griekenland. Joost Conijn zoekt altijd naar het avontuur. Maar wat betekent het om te reizen? En waar kom je thuis? Tijdens deze aflevering van Beeldbepalers neemt de kunstenaar je mee op zijn reizen door het hart van Afrika naar Afghanistan, het ADM-terrein en de Flevopolder. Over thuis zijn en in beweging komen, de vrijwillige versus de noodgedwongen reiziger en kunst op plekken waar je het niet verwacht.

Over Beeldbepalers
De Balie Amsterdam presenteert in samenwerking met Mondriaan Fonds de serie Beeldbepalers. In samenwerking met anderen presenteren kunstenaars nieuw werk of zetten hun bestaande werk in een ander daglicht. Eerdere gasten waren: Hans van Houwelingen, Joep van Lieshout, Ronald Ophuis, Barbara Visser, Renzo Martens, Berend Strik, Erik van Lieshout en Marc Mulders.

Bekijk voor meer informatie en kaartverkoop de website van De Balie.