Biografie Rebecca Nelemans (regiomakelaar Zuid)

Rebecca Nelemans Rebecca Nelemans

Rebecca Nelemans (Zundert, 1967) werkt al ruim 25 jaar met verschillende instellingen in de regio samen. Zij was onder meer directeur van Artotheek 18 in Bergen op Zoom en Roosendaal, werkte voor Museum De Beyerd in Breda en de beleidsafdeling Cultuur van die gemeente en organiseerde tentoonstellingen en festivals. Voor diverse Van Goghinstellingen in Brabant bedacht zij het inhoudelijk concept en zij heeft diverse publicaties over Vincent van Goghs sporen in Brabant op haar naam staan.

Nelemans was kunstcriticus voor BN De Stem en schrijft voor instellingen en in opdracht van kunstenaars en vormgevers over hedendaagse kunst en vormgeving. Daarnaast verzorgt zij diverse cursussen en lezingen met de nadruk op moderne kunst. Zij was lange tijd gespreksleider voor de kunstgesprekken bij Museum De Pont in Tilburg.

Als curator organiseerde ze diverse tentoonstellingen en festivals op particulier initiatief zoals kunstenfestival KUS en de tentoonstelling Zin – rondom de leegt maar ook in opdracht van o.a. het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum Breda, Park013 en het Van GoghHuis in Zundert.

Over de functie van regiomakelaar: ‘Ik open graag de ogen van anderen, noem het zendingsdrang als je wilt. Maar het voelt nog steeds als een voorrecht om intermediair te zijn tussen het kunstwerk en haar publiek.’

Rebecca Nelemans is te bereiken via r.nelemans@mondriaanfonds.nl