Prospects & Concepts 2013

Tijdens Art Rotterdam 2013 organiseerde het Mondriaan Fonds de tentoonstelling Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent. De tentoonstelling omvatte het werk van 35 veelbelovende kunstenaars die in 2011 een bijdrage ontvingen om een start te kunnen maken met hun carrière; sommigen zijn nog onbekend, anderen realiseerden al veelbesproken projecten in binnen- of buitenland.

Het Mondriaan Fonds gaat deze tentoonstellingen jaarlijks organiseren om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de combinatie met Art Rotterdam wil het Mondriaan Fonds een brede groep geïnteresseerden de kans geven om met het werk van deze beloftevolle kunstenaars kennis te maken. Bovendien is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Voor de eerste editie werd Wim Waelput uitgenodigd om de tentoonstelling samen te stellen. Wim Waelput is als stafmedewerker artistieke projecten verbonden aan de School of Arts in Gent. Hij is curator en artistiek verantwoordelijk voor de tentoonstellingen bij KIOSK, een expositieruimte voor actuele kunst in Gent.

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam (om de hoek van Art Rotterdam)
6 februari 15.00-22.00 uur / 7 t/m 10 februari: 12.00-22.00 uur
Entree € 2* / bezoekers van Art Rotterdam en LantarenVenster: € 1*
*inclusief bezoekersgids

Performances:
Call it a Cat When it Grins / GRAPHIS N ° 127, lezing-performance door Rana Hamadeh
6 februari om 18.30 uur

The Image After, performance door Eva Olthof
6 februari om 18.00 uur, 8 en 9 februari om 20.00 uur

In aanloop naar Prospects&Concepts, zond Avro Kunstuur vier afleveringen uit waarin Hester Alberdingk Thijm een aantal deelnemende kunstenaars bezocht. In de laatste aflevering bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling.

26 januari: Coen Vunderink en Willem Popelier
Bekijk hier de aflevering.

2 februari: Anais Lopez en Rik Smits
Bekijk hier de aflevering.

9 februari: Elena Khurtova, Marie Ilse Bourlanges en Simon van Til
Bekijk hier de aflevering.

16 februari: Slotaflevering waarin Hester Alberdingk Thijm de tentoonstelling bezoekt.
Bekijk hier de aflevering.