Pilots Uitgelicht Archief

Aankondiging open oproep voor beeldende kunst- en erfgoedinstellingen op de Cariben

Lesa e komunikado: Papiamentu
Ben je verbonden aan een museum, erfgoed- of beeldende kunstinstelling op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en/of Sint Maarten? Draagt jouw organisatie bij aan het zichtbaar maken van beeldende kunst of erfgoed op de eilanden door bijvoorbeeld publieksgerichte presentaties, herwaardering van collecties of veelzijdige activiteitenprogramma’s? Of heeft jouw instelling goede ideeën over duurzame uitwisseling van kennis, onderzoek, samenwerking en/of professionalisering van de kunst- en cultuursector? Misschien kun je gebruik maken van de Open Oproep Kunst Erfgoed Cariben.

Lees hieronder de volledige uitleg, criteria en voorwaarden in het Nederlands, Engels en Papiamentu:

Korte samenvatting van de open oproep


Voor wie?
Musea, erfgoed- en beeldende kunstinstellingen van Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en/of Sint Maarten).

Waarvoor
De bijdrage kan gebruikt worden voor projecten gericht op collecties, kennisuitwisseling, inhoudelijke programma’s en publiekstoegankelijke presentaties. Denk aan tentoonstellingen, het herwaarderen van collecties, bijzondere (inter-eilandelijke) samenwerkingen tussen erfgoed- en beeldende kunstinstellingen en/of onderzoek. Binnen deze oproep is het ook mogelijk om aan te vragen voor een bijdrage op het gebied van organisatorische ontwikkeling.

Hoeveel?
Het Mondriaan Fonds kan een vaste bedrage toekennen ter hoogte van € 5.000, € 10.000 of € 20.000.

Achtergrond van deze oproep
Met deze oproep wil het Mondriaan Fonds bijdragen aan de ontwikkeling van musea, erfgoed- en beeldende kunstinstellingen in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. De oproep is onderdeel van een bredere pilot om meer inzicht te krijgen in de Caribische beeldende kunst- en erfgoedpraktijk om het fondsbeleid voor aanvragers ook voor deze regio toegankelijk en relevant te maken.

Deadline
De deadline voor aanvragen voor de Open Oproep Kunst Erfgoed Cariben is op 16 mei 2022 voor 17:00 uur Nederlandse tijd (tijdzone Central European Time)/ 11:00 uur Caribische tijd (tijdzone Atlantic Standard Time).

Online informatiebijeenkomst

Op dinsdag 29 maart was er een online informatiebijeenkomst over de Open Oproep Kunst Erfgoed Cariben.

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds. Of neem contact op via Whatsapp: +31 (0)6 - 83950022

Lara Riga

Talitha van Ooyen

Lise Hermans