Regelingen Archief

Aanvragen toegangskaarten Documenta 15

documenta fifteen, ruruHaus, Kassel, 2021. Foto: Nicolas Wefers

Ben je beeldend kunstenaar en heb je internationale ambities? Wil je meer inzicht in het internationale beeldende kunstveld en je internationale netwerk verbreden? Misschien kun je gebruik maken van de Voucher Documenta. Met deze voucher krijg je toegangskaarten voor de previewdagen van Documenta 15 (van 15 t/m 17 juni) en een tegemoetkoming in je reis- en verblijfskosten. Er zijn 20 toegangskaarten beschikbaar.

‘Documenta 15’ is een grote hedendaagse kunsttentoonstelling. De tentoonstelling vindt om de vijf jaar plaats in Kassel, Duitsland en duurt precies honderd dagen.  Tijdens de preview kom je in contact met vele internationale kunstenaars en curatoren. De previewdagen zijn dan ook een uitstekend moment om je internationale netwerk te versterken. Klik voor de deelnemende kunstenaars en de rest van het programma hier.

Naast de voucher Documenta zou het Mondriaan Fonds ook een voucher beschikbaar stellen voor de Biënnale van Riga (12 t/m 15 juli), maar in verband met de oorlog in Oekraïne heeft de biënnale organisatie het evenement afgelast. Het statement van de Biënnale van Riga lees je hier.

Vragen & contact

Vragen over deze regeling? Neem direct contact op met een medewerker van het Mondriaan Fonds.

Of bel 020 523 15 23 of mail naar vasb@zbaqevnnasbaqf.ay.

Veysel Yuce